Zakuszka

default user icon
8 2.9/5

Hozzávalók

  • 1-2 db padlizsán
  • olívaolaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1-2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros húsú paprika

Elkészítés

    1. A padlizsánt fóliába tekerve kb. fél óra alatt megsütjük a forró sütőben, majd félretesszük hűlni.
    2. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és együtt pároljuk tovább.
    3. A kihűlt padlizsán belsejét egy tálba kaparjuk, majd hozzáadjuk a hagymás paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a szerecsendióval és a petrezselyemmel. Végül egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk,és egészet botmixerrel pépesítjük. Pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a zakuszka egyik fajtája, lehet készíteni tört babbal (főtt fehér vagy vajbab áttörve) is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sebestyen Ildiko 5 évvel ezelőtt
Nem akarok senkit megbantani, biztos finom ez az etel, de nem ez a zakuszka !
Takács Ilona 6 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem, és tényleg jó, én is hámoztam a paradicsomot, a paprikát fölöslegesnek éreztem, tényleg egyszerű, finom, jó. Én babosra csináltam (úgy szeretem) köszönöm a beküldőnek, NAGYON jó recept.
Bartalné 7 évvel ezelőtt
Már másodszor fogom elkészíteni nagyon jó EGYSZERŰ nem kell darálgatni jó a botmixer is nagyon köszi a receptet.
tünde 8 évvel ezelőtt
Sziasztok!Próbáljátok meg a zakuszkát úgy készíteni ,hogy a paprikát is lesütni és lehúzni a hélyát majd utánna ledarálni mint a padlizsánt és összefőzni a többi zöldséggel(ezt bármelyik recepthez lehet)Teljesen más lesz az íze.Évek óta úgy készítem.
Kormány Éva 11 évvel ezelőtt
Istenien finom!!! Ajánlom mindenkinek!!!!!!
polly 11 évvel ezelőtt
Kedves Stephanie!!! Azert egy kicsit nincs igazad, hiszen enErdelyben elek es mi is teszunk egy par cikk fokhagymat a zakuszkaban.Attol lessz finom es pikans az ize.A szuleim is evtizedek ota igy fozik sot a nagyanyamek is igy foztek!De abban igazad van hogy a padlizsant nem a sutoben kell sutni hanem a nyilt langon.Es olivaolaj sem kell bele.
zsuzsa 12 évvel ezelőtt
Stephanie, igazad van! Az egész családom és az összes ismerősöm úgy főzi, ahogy leírtad... persze, egy receptet lehet variálni ízlés szerint, de akkor más név alatt illik felt-tetni:-)
Bogdán Hajni 12 évvel ezelőtt
Sziasztok:-) En nem lennek ilyen nagyon szigoru:-)pontosan azert mert szerintem ahany haz annyi szokas, gyerekkent krumpli szedeskor egymaset kostolgattuk mert mindegyikunke mas izu, szinu volt:-)Szerintem a padlizsan es a fokhagyma fantasztikus parositas probaljatok ki nyugodtan:-)Szabadkan tanultam az Ajvar receptet ami hasonlit a zakuszkahoz fokhagymaval keszul es adnak hozza egy csepp ecetet, nagyon finom sulthusokhoz.Miota megkostoltam azota minden evbe keszitek.Kedves hozzaszolok ti miert nem irjatok le a sajat zakuszka repcepteteket, hogy mi is tanulhassunk bellole?

Hasonló Receptek

Magazin