Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zakuszka télre

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 5 kg padlizsán
  • 3 kg piros húsú paprika
  • 2 kg vöröshagyma
  • 4 db kis paradicsomkonzerv
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • őrölt feketebors
  • kb. 1 liter olaj
  • szalicil

Elkészítés

    1. Az egész padlizsánt 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja megszenesedik. Ezután kikaparjuk a héjából, majd a felaprított hagymával és a felkarikázott paprikával együtt egy aprítógépben ledaráljuk. 
    2. Egy nagyobb lábosban, kis lángon feltesszük főni a padlizsánt. Meglocsoljuk az olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint megfűszerezzük az ételízesítővel és a babérlevéllel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket. Addig főzzük, amíg az ízek összeérnek, és krémes állagot kap a zakuszkánk. Közben sűrűn kevergetjük.
    3. Amikor kész, tiszta üvegekbe töltjük, kevés szaliciltteszünk a tetejére, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Pirítóssal kínáljuk.  

      9+1 ISTENI ZAKUSZKA, HA MÉG NEM TALÁLTAD MEG AZ IGAZIT >>>

      7 ABBAHAGYHATATLAN KAJA, AMIT PADLIZSÁNBÓL KÉSZÍTHETSZ >>>

      ZAKUSZKA, AZ ŐSZ ÍZE EGYETLEN FALATBAN >>>


Megjegyzés

Az én apám kimondottan zöldségellenes, de az idén 3 egész adagot csináltam, és annyi maradt belőle, amennyit eldugtam a befőttek közé.
Nagyobb befőttesüvegekben is jó eltenni, mert megbontva a hűtőben is sokáig eláll.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vmoncsi
Konzerv helyett friss paradicsommal lehet készíteni?
csuszem
Nagyon egészséges, kalóriaszegény, könnyű, de tápláló étel. Különösen vacsorára jó, ui. nem terheli meg a gyomrot, nem álmodunk bikákkal. Jól eláll, ha a téli verziót készítjük el, tehát érdemes többet készíteni. Ki-ki próbálja meg az alapreceptet, ízlése szerint módosítson. A sikeres módosításokat tegye közzé!

Hasonló Receptek

Magazin