Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Zakuszka befőzés egyszerűen

default user icon
Zakuszka befőzés

Hozzávalók

  • 1 kg vöröshagyma
  • 12 db nagyobb padlizsán
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg pritamin paprika
  • 2 fej fokhagyma
  • bazsalikom
  • 2 ek bors
  • olaj
  • 5 dl paradicsomlé

Elkészítés

    1. A padlizsánt sütőben megsütjük. Akkor jó, ha összeesik. Kicsit várunk amíg kihűl, majd fa késsel kikaparjuk,
    2. A paradicsomot és a paprikát kimagozzuk, kisebb darabokra szeleteljük. Még ízletesebb, ha előtte ezeket is megsütjük, de ez a lépés elhagyható.
    3. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk. Az alapanyagokat ledaráljuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a padlizsánt, a paradicsomlét és a fűszereket.
    4. Gazdagíthatjuk petrezselyemmel, oregánoval.
    5. Állandó kevergetés mellett főzzük. Ha forr egyet, akkor üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba tesszük legalább 1 napig.

     

Megjegyzés

Az eredetileg örmény étel, a zakuszka, moldovai közvetítéssel került Erdélybe, és vált meghatározó ételévé az ott élőknek. A nyár végi zöldségekből készített krémnek rengeteg változata ismert és felhasználása is igen sokrétű. Használhatjuk pizzára, vagy melegszendvicsre is. Ennyiből kb. 9 üveggel készíthetünk. Köszönjük a receptet Fonyódi Eszternek.

Eszter52
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Zakuszka befőzés egyszerűen recept?


Magazin

Hirdetes
Hirdetes