Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zakuszka befőzés egyszerűen

120 perc
egyszerű
átlagos
10 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánt sütőben megsütjük. Akkor jó, ha összeesik. Kicsit várunk amíg kihűl, majd fa késsel kikaparjuk,
  2. A paradicsomot és a paprikát kimagozzuk, kisebb darabokra szeleteljük. Még ízletesebb, ha előtte ezeket is megsütjük, de ez a lépés elhagyható.
  3. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk. Az alapanyagokat ledaráljuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a padlizsánt, a paradicsomlét és a fűszereket.
  4. Gazdagíthatjuk petrezselyemmel, oregánoval.
  5. Állandó kevergetés mellett főzzük. Ha forr egyet, akkor üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba tesszük legalább 1 napig.

 

Megjegyzés

Az eredetileg örmény étel, a zakuszka, moldovai közvetítéssel került Erdélybe, és vált meghatározó ételévé az ott élőknek. A nyár végi zöldségekből készített krémnek rengeteg változata ismert és felhasználása is igen sokrétű. Használhatjuk pizzára, vagy melegszendvicsre is. Ennyiből kb. 9 üveggel készíthetünk. Köszönjük a receptet Fonyódi Eszternek.
- Eszter52

Ezek is érdekelhetnek

Friss