Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabtej házilag

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • bio zab
  • víz (tisztított)
  • turmixgép (nagy teljesítményű)

Elkészítés

    Elkészítés: A zabot két napig áztatom tiszta vízben. Utána megmosom, és a turmixgépbe öntöm. Felöntöm vízzel (addig, hogy ellepje). Jól összeturmixolom. Utána egy gézen vagy gézzsákban leszűröm. Kész is a zabtej!

Megjegyzés

Ez egy klasszikus *élő* ital, mert egyik összetevjője sincs megfőzve vagy megsütve, ezáltal a szervezet hasznosítani tudja az összes benne lévő tápanyagot. A zabtej hűtőben 2-3 napig eláll. Elég gyorsan kiválik belőle a savó, de ilyenkor csak össze kell rázni/keverni. Nagyon finom turmixokhoz, *tejes* italokhoz. A visszamaradó zabtöretből édességek készíthetők.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

klgergo
Nos, mi kipróbáltuk, de két nap áztatás után a zab nem a turmixgépben, hanem a rötyiben végezte. Áruljátok el, mi a titka! Cserélgetni kell a vizet? Vagy a két nap az két óra?

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Zabtej házilag recept?


Magazin