Elkészítés: A zöldségeket daraboljuk fel, majd sós vízben főzzük puhára.
Ha kihűlt, turmixoljuk durvára, vagy vágjuk fel nagyon apróra.
A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjéktől. A tojássárgákat keverjük össze a tejjel és a liszttel, sózzuk és borsozzuk meg.
A sonkát vágjuk apró kockákra. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
Egy tálban keverjük össze a zöldségmixet, a zabpelyhet, a sonkát és a lisztes keveréket, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot is.
A masszából kanál segítségével szaggassunk apró lepényeket forró olajba, mindkét oldalukat süssük ropogósra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre