Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes túrós palacsinta

35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zabpelyhes túrós palacsinta elkészítéséhez a tojást felverjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a zablisztet és az édesítőt, majd folyamatos kevergetés mellett hozzátöltjük a vizet is, és csomómentesre keverjük. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Serpenyőt vagy palacsintasütőt felforrósítunk, megkenjük olajjal, majd egy fél merőkanál palacsintatésztát egyenletesen eloszlatunk benne. A palacsinta mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy óvatosan fordítsuk meg. Megsütjük ugyanígy az összes palacsintát.
  3. A töltelékhez a túrót elkeverjük a joghurttal és a nádcukorral, majd vékonyan megkenjük vele a palacsintákat. Feltekerve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss