Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes túrógombócok

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg félzsíros tehén túró
  • 10 dkg zabpehely
  • 3 db tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg margarin
  • 1 db citrom
  • folyékony édesítőszer
  • 12%-os tejföl

Elkészítés

    1. A túrót villával áttörjük egy mély, műanyag edényben. A túró ra öntjük a zabpelyhet, az egész tojásokat, belereszeljük a citrom héját, 8-10 csepp édesítőszerrel édesítjük, és alaposan összedolgozzuk. Félórát állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
    2. Enyhén nedves kézzel gombócokat formázunk egy nedvesített tálcára, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk a gombócokat. Addig főzzük őket, amíg a felszínre jönnek (kb. 5 perc).
    3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint. A megfőtt túrógombócokat leszűrjük, és beleforgatom a zsemlemorzsába. Édesítővel ízesített tej fölt kínálunk.  

      11 RÉGI KEDVENC, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD ZABPEHELLYEL! >>> 

      11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin