Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes túrógombóc joghurttal

30 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áttört túrót összkeverjük a zabpehellyel, a tojással és a porcukorral. Letakarva a masszát 30 percig pihentetjük. Ezután nedves kézzel 10-12 db gombócot formázunk belőle, és lobogó vízben a felszínre jöveteltől számított 3-4 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiszedjük mindet, és lecsepegtetjük.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a zabpehellyel elkevert zsemlemorzsát. Megforgatjuk a keverékben a gombócokat, azután egy kevés joghurttal meglocsolva tálaljuk őket.

    Kedvenc zabpelyhes receptjeink >>> 

    Édes és sós túrógombócok >>> 

    Videóreceptek >>> 

Ha nem kapsz a boltban apró szemű zabpelyhet, törd durvára a hagyományos változatot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss