Elkészítés: Tedd egy mély tálba a túrót, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és gyúrd össze a gombóc többi hozzávalójával. Tedd hűtőbe 1 órára.
Kis lábosban forrald fel az epret egy kis vízzel, keverd el benne az édesítőt, és a gyöngyöző gyümölcsszószba öntsd bele a vízzel elkevert keményítőt, forrald fel, majd vedd le a lángról.
Pirítsd aranyszínűre a zabpelyhet 110 fokos sütőben pár perc alatt!
Ha összeállt a tészta, formálj vizes kézzel 15 dió nagyságú gombócot. Egy lábosban forralj sós vizet, tedd a vízbe a gombócokat, és közepes lángon addig főzd, amíg feljönneke a víz tetejére. Csöpögtesd le, és forgasd melegen a a zabpehelybe. Azonnal tálald az eperöntettel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre