Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes túrógombóc eperöntettel

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 13 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál fruktóz
  • fél kávéskanál só
  • fél citrom
  • Valamint:
  • 6 dkg zabpehely
  • 16 dkg eper
  • 0,8 dl víz
  • 1 púpozott kávéskanál keményítő
  • folyékony édesítő

Elkészítés

Elkészítés: Tedd egy mély tálba a túrót, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és gyúrd össze a gombóc többi hozzávalójával. Tedd hűtőbe 1 órára.

Kis lábosban forrald fel az epret egy kis vízzel, keverd el benne az édesítőt, és a gyöngyöző gyümölcsszószba öntsd bele a vízzel elkevert keményítőt, forrald fel, majd vedd le a lángról.

Pirítsd aranyszínűre a zabpelyhet 110 fokos sütőben pár perc alatt!

Ha összeállt a tészta, formálj vizes kézzel 15 dió nagyságú gombócot. Egy lábosban forralj sós vizet, tedd a vízbe a gombócokat, és közepes lángon addig főzd, amíg feljönneke a víz tetejére. Csöpögtesd le, és forgasd melegen a a zabpehelybe. Azonnal tálald az eperöntettel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss