Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes tallér

MME MME
2 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A cukrot a margarinnal simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fahéjat és a citromlevet, és jól összekeverjük.

2.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és egy fakanállal óvatosan a keverékhez forgatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és szintén egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a krémmel, majd végül beletesszük a zabpelyhet.

3.

A kész tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanállal kis halmokat teszünk. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Nagymamám receptje, mi nagyon szeretjük ezt az egészséges sütit. :) A lisztet helyettesíthetjük 15 dkg zab- és 5-7 dkg sima búzaliszttel. A lényeg, hogy ne legyen túl lágy a tészta, de túl sűrű és kemény sem, kicsit ragadjon. :) Hamarabb is kész lehet egyébként, ezért figyeljünk, nehogy odaégjenek. A kész sütiket félig olvasztott étcsokiba is márthatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss