Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes pohárkrém eperzselével

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor (vagy édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Az eperzseléhez:
  • 40 dkg eper
  • 4 ek barnacukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (elhagyható)
  • 1 dl víz
  • 2 púpozott tk étkezési keményítő
  • kevés víz

Elkészítés

    1. A zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, apránként a hideg tejet, majd csomómentesre keverjük.
    2. Állandó kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kevergetve langyosra hűtjük. Ezután a pudingot a poharakba osztjuk, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. Az epret alaposan megmossuk és félbevágjuk. Egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat és a vizet, majd pár percig főzzük.
    4. Az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd az eperhez csorgatjuk. Óvatosan összekeverjük, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ezután langyosra hűtjük, és a behűtött pudingra kanalazzuk az epret. Az egészet visszatesszük a hűtőbe, és tálalásig jól lehűtjük. 

Megjegyzés

A zabpehelyből igazán finom pudingot főzhetünk, és az eperrel nagyon jól összeillenek.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin