Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes patisszonfasírt

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A patisszont meghámozzuk, kisebb cikkelyekre vágjuk, eltávolítjuk a magjait, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 
  2.  A darált húsból készült fasírthoz hasonlóan összeállítjuk: a lereszelt patisszonhoz hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a pirospaprikával és a fűszerkeverékkel.
  3. Ezután hozzáadjuk a masszához a zabpelyhet, és hogy a sütésnél ne essen szét a fasírt. Egy kevés zsemlemorzsát is keverünk hozzá, épp csak annyit, hogy jól formázható állagú legyen. 
  4. Kis gombócokat vagy lapított golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk őket, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Ha túl sok patisszon terem a kertben, és unjuk már a hagyományos rántott patisszon receptet, érdemes kipróbálni ezt a húsmentes fasírtot! :) - Lili666

Ezek is érdekelhetnek