Zabpelyhes palacsinta mézes-karamellizált almával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 14-15 db palacsintához:
  • 2 dl zabpehely
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek méz
  • csipet só
  • 2 ek mogyoróolaj
  • Mézes-karamellizált alma hozzávalói:
  • 3-4 db édes alma
  • 3 ek méz
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 1 mk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos tejjel. Ezután hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy a zabpehely teljesen magába szívja a tejet.
    2. Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mézet, és üssük bele a tojást, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)
    3. Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. Amikor már elég forró a serpenyő, egy kisebb merőkanálnyit tegyünk bele a masszából, majd formázzuk kicsi lepénnyé. (egyszerre 5-6 palacsintát süthetünk meg)
    4. Alacsony hőmérsékleten süssük barnára az alsó felét a palacsintáknak, majd egy lapáttal alányúlva, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át. Ezután süssük a másik felét is barnára, majd tálalásig tartsuk melegen. (átfordítás után már kevesebb idő kell a sütéshez)
    5. Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk négyfelé. Ezután távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)
    6. Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vaníliaaromát, és az őrölt fahéjat.
    7. Ezután kisebb lángon, a serpenyőt félig lefedve, kezdjük el párolni az almát. Pár perc után, amikor az alma már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd addig karamellizáljuk még a mézes-lé kellően besűrűsödik és bevonja az almadarabokat.

     

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a palacsintát, majd kanalazzuk rá a mézes-karamellizált almát és úgy kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin