A meggybefőttet lecsepegtetjük. A zabpelyhet, a margarint, a karobot, a xilitet elmorzsoljuk, majd kis adagokban hozzáöntjük a meggylevet, és összegyúrjuk. Addig adagoljuk a befőtt levét, míg viszonylag kemény, de jól formázható tésztánk lesz.
Tálkákba készítünk hideg vizet, kókuszreszeléket, darált mogyorót. Kis méretű evőkanállal veszünk a tésztából, ellapítjuk és egy szem meggyet teszünk rá, majd vízbe mártott kézzel golyókat készítünk, meghempergetjük a mogyoróban, majd tálcára tesszük. Amikor a tészta fele elfogyott, a golyókat a kókuszreszelékben meghempergetjük. Egy napig hagyjuk a tálcákon, letakarás nélkül szikkadni. Másnap már csomagolható!
Érdemes több adagot készíteni, mert jól fagyasztható és ahol gyerek van, mindig van tartalék csemege. Arról nem beszélve, hogy ez az édesség egészséges! Nálunk nemcsak karácsonykor, egész évben van tartalék belőle. - piroskane.piro
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!