Zabpelyhes keksz III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg barna cukor
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg étcsokoládé apróra vágva

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd kivajazott, lisztezett tepsit készítünk elő (sütőpapír is tökéletes).

    Összedolgozzuk egy edényben a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a csokit.

    Külön tálban összekeverjük a vajat, a cukrot, a barna cukrot és a tojást.

    Majd a két keveréket fakanállal összedolgozzuk.

    A diónyi adagokat egymás mellé 5 centire tesszük, kicsit ellapítjuk, és addig sütjük, amíg aranybarnára sül.

    Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin