Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes keksz II.

45 perc
bonyolult
átlagos
40 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon.
  2. Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megolvasztani. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd, amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
  3. Amikor végleg összeállt, tetszés szerinti méretben halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva, sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket, és 160 fokon, 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.

    ZABPEHELY, A CSODAALAPANYAG - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    EGÉSZSÉGES DESSZERTEK: A 25 LEGFINOMABB ZABPELYHES SÜTI, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 
    11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

Megjegyzés

Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet, de bármiylen más olajos magvat lehet belekeverni: mogyoró, napraforgó, szezámmag. Karácsonykor pedig fahéj helyett mézeskalácsfűszerrel ízesítve ünnepi hangulatot kelt.

A tészta soha nem fog igazán összeállni, egy kicsit mindig omlós marad, de sütés után nem esik szét. Akinek nem állna össze 1 tojástól, az nyugodtan tegyen bele kettőt, vagy egy kicsivel több vajat. - dorczy92

Ezek is érdekelhetnek

Friss