Zabpelyhes keksz dióval

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg xilit
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg zabpehely (apró)
  • 15 dkg dió

Elkészítés

    1. A margarint gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, és a xilittel habosra keverjük. A lisztet a zabpehellyel és a durvára tört dióval összekeverjük, majd ehhez adjuk a margarinos keveréket.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát, kis gombócokat formálva, kanállal laposra nyomkodva, ki milyen méretű kekszeket szeretne.
    3. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A xilit helyett használhatunk ugyanannyi cukrot, de így egészségesebb.

Bongyor1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin