Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes fasírt (IR)

default user icon

Hozzávalók

  • 13 dkg zabpehely
  • 50 dkg darált hús (pulyka)
  • 1 db tojás
  • 150 gramm sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • 1 tk pirospaprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A zabpelyhet meleg vízbe áztatjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
    2. Amíg a zabpehely puhul, a darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, valamint a fokhagymanyomó segítségével kipréselt fokhagymát.
    3. Belereszeljük a masszába a sárgarépát (én nagy lyukú sajtreszelőt használtam, de aprítóval is tökéletes), hozzáadjuk a paprikát, sózzuk és borsozzuk.
    4. Kinyomkodjuk a zabot, hogy a felesleges víztől megszabadítsuk, majd hozzáadjuk a fasírthoz, és jól összekeverjük az egész masszát.
    5. Korongokat formálunk belőle (nekem kb. egy evőkanálnyi a mérce) és forró zsiradékban kisütjük (én kókuszolajat használtam). Bulgursalátával és tzatzikivel tálaltam.

    ZABPELYHES-ALMÁS MUFFIN>>> 

    GYORS ZABPELYHES DÁN ZSEMLE>>> 

    GYÜMÖLCSÖS-JOGHURTOS ZABPEHELY>>> 

Megjegyzés

24 darab lett belőle, az összes fasírt szénhidráttartalma 98 gramm, így egy darab fasírt 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Gabeka IR lakomái
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin