Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes fasírt dinsztelt újburgonyával

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 6 dkg zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek csemege piros arany
  • 1 ek mustár
  • 1 ek morzsolt majoránna
  • 1 tk feketebors
  • olaj a sütéshez
  • A panírozáshoz:
  • zabpehely (finomra darálva)
  • A dinsztelt burgonyához:
  • 1 kg újburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma egészben
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem - aprítva

Elkészítés

  1. A fasírthoz a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megdinszteljük, ha langyosra hűlt, a többi hozzávalóval a húshoz keverjük. A masszát jól összedolgozzuk, pihentetjük, hogy a zabpehely kicsit dagadjon, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, kicsit meglapogatjuk, megforgatjukaprított zabpehelyben, és forró olajban, majd közepes hőfokon, lassan, mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre szedegetjük.
  2. Az újburgonyát megszórjuksóval, jól átdörzsöljük, alaposan megmossuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. Tapadásmentes serpenyőben a felhevített vajra borítjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, beledobjuka fokhagymát, és saját levében, fedő alatt, néha megkevergetve mérsékelt hőfokon puhulásig pároljuk.Végül a petrezselyemmel átforgatjuk, és a fasírt mellé, friss salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss