Keress receptre vagy hozzávalóra

Zabpelyhes csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • bors
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek tejföl vagy joghurt
  • kakukkfű
  • lestyán
  • petrezselyem
  • 2 csipet curry
  • 4 ek zabpehely

Elkészítés

    1. A combot megmossuk, majd szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.
    2. Egy keverőtálba teszünk 1 ek olívaolajat és a tejfölt (vagy joghurtot) és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket, a kakukkfüvet, a lestyánt, a petrezselymet, a sót és a borsot, majd a curryt. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecombot, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
    3. Meglocsoljuk a tepsit a maradék olívaolaj felével. A tejfölös combokat zabpehelybe forgatjuk, majd egymás mellé sorakoztatjuk a húst a tepsiben, és ráöntjük a megmaradt tejfölös pácot. Megspricceljük olívaolajjal a húst. Lefóliázzuk, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy megpiruljon. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin