Zabpelyhes csirkecombok

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb (alsó)
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tejföl (joghurttal is készíthető)
  • két csipetnyi curry
  • kakukkfű
  • lestyán
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    1. A combokat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük.
    2. Egy keverőtálba teszünk egy evőkanál olívaolajat és két evőkanál tejfölt (vagy joghurtot) és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket, a kakukkfüvet, a lestyánt, a petrezselymet, a sót és a borsot, majd a curryt is. Jól összekeverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a tejfölös öntetbe és egy-két órára betesszük a hűtőbe.
    3. Meglocsoljuk a tepsit olívaolajjal. A tejfölös combokat beleforgatjuk a zabpehelybe, majd egymás mellé rajuk a húst a tepsiben, és a megmaradt tejfölös pácot is betesszük a combok mellé. Egy kicsit megspricceljük olívaolajjal a bepanírozott húst is. Lefóliázzuk, 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hogy megpiruljon. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin