Elkészítés: A mazsolát meleg vízbe teszem, hogy visszanyerje dundiságát. Egy tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, félreteszem. Egy másikban kikeverem a cukrokat a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat, keverem... Ha már egynemű, hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a végén a zabpelyhet és a leszárított mazsolát, összekeverem, de már semmiképp sem robotgéppel, csak egy fakanállal. Kb. 1 óra hosszára beteszem a hűtőbe!!! Ha letelt a pihenés órája, előmelegítem a sütőt 180 celciusra. A masszából diónyi gombócokat formálok, tepsibe rakom. Egy pohár alját megkenem egy kis zsiradekkal, kristálycukorba mártom, és ezzel lapítgatom le a cookikat. Ha nincs kedvem bíbelődni, akkor a kicsit bevizezett ujjaimmal lapítgatom le őket. Ha jól gazdálkodunk a tésztával, 36 szép cookie-nk lesz. Kb. 8-10 perc alatt megsül. Vigyázni kell, mert könnyen megpirulhat az alja. Nem kell megijedni, melegen még elég puha, de ahogy hűl, úgy megszilárdul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre