Zabpelyhes-citromos húsvéti kekszek

Hozzávalók

  • 45 darabhoz:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 20 dkg hideg vaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1.

    A tojást felhabosítjuk a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citrom lereszelt héjat és a vaníliarúd kikapart magjait.

    2.

    Egy másik tálban elmorzsoljuk a felkockázott vajat a liszttel, azután hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet és a sót. Összeöntjük a két tál tartalmát, és alaposan összedolgozzuk. Alufóliába csomagoljuk az így kapott tésztát, és a hűtőbe rakjuk 30 percre.

    3.

    Azután lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és nyuszi alakú kiszúróformával kiszúrunk belőle 45 db kekszet. Sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük a kekszeket, és a 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.

Ha kedveled a különleges ízeket, adj a keksz tésztájához 1 csapott tk porrá őrölt levendulavirágot.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin