A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat úgy, hogy nagyobb vajdarabok is maradjanak benne. Kis részletekben hozzáadunk legfeljebb 2-3 ek jéghideg vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Korongot formázunk belőle, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A pihentetett pitetésztát ki 1 cm vékonyra kinyújtjuk, majd megszórjuk egy maréknyi zabpehellyel, és 0,5 cm-esr enyújtjuk tovább. Kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy az aljára kerüljön a zabpelyhes rész, és körbevágjuk a szélét.
Meghámozzuk a savanykás almát. Eltávolítjuk a magházukat, majd a húsukat vastagabb szeletekre vágjuk. Az almadarabokat összeforgatjuk a cukorral, barna cukorral, az olvasztott vajjal, a vaníliarúd kikapart magjaival, a liszttel, az őrölt fahéjjal, az őrölt szegfűszeggel és egy csipet sóval, majd a tésztára öntjük.
A morzsához összedologozzuka lisztet a barna cukorral,cukorral, fahéjjal, egy csipet sóval, a zabpehellyel, valamint a puha vajjal, és az alma tetejére morzsoljuk. Először 200 fokon kb. 30 percig sütjük a pitét, amíg a teteje megpirul, majd 175 fokon még 30 percig.