Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes-almás muffin

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg zabpehelyliszt (őrölt zabpehely)
  • 2 db alma (nagy, édes)
  • 1 késhegynyi vanília (vaníliarúdból)
  • A krémhez:
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kk vanília aroma
  • porcukor (ízlés szerint)
  • A díszítéshez:
  • szárított almaszirom

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat összekeverjük a sóval, cukorral, kókuszolajjal, tejjel, sütőpor és zabpehelyliszt keverékkel, reszelt almával, valamint a vaníliával. (Figyeljünk rá, hogy a reszelt almából kinyomkodjuk a levét.) A fehérjehabot finoman a tésztába forgatjuk, majd muffin formákba töltjük.
    2. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük. A fehércsokis mascarpone krémhez a fehércsokoládét megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás-porcukros mascarpone krémhez. Habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk. A muffinokat szárított almaszirommal díszíthetjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    GYORS ZABPELYHES DÁN ZSEMLE>>> 

    TÚRÓS-ZABPELYHES SAJTOS TALLÉR>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin