Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpalacsinta karamellizált almával, tejfölkrémmel

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely (finom szemű)
  • 1 db tojás ( L - es )
  • 2 ek xilit
  • 1 kk só
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 ek olvasztott vaj + a sütéshez
  • Töltelék:
  • 3-4 db zöld alma
  • 1/2 db citrom leve
  • 3 ek xilit
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl almalé (amiben megfőtt az alma)
  • 3 ek búzadara
  • 1 ek vaj
  • Tejfölkrém :
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek Házi krémes alappor

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a xilitet, sót, tejet, szódavizet és az olajat csomómentesre keverjük, majd hűtőben 2 órán át pihentetjük. Azután vajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük.
  2. A megtisztított, felkockázott almát 2 dl vízben a citromlével együtt félpuhára főzzük, majd leszűrjük és a levét félretesszük. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, az almalét, hozzáadjuk a darát és az almát, majd addig főzzük amíg a dara megpuhul. Végül belekeverjük a vajat.
  3. A tejfölt fahéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a krémport és egy kézi mixerrel pár percig verjük. A palacsintákat betöltjük a töltelékkel és a fahéjas tejfölkrémmel kínáljuk.

DIÓS PALACSINTAMETÉLT CSOKISZÓSSZAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek