4 evőkanál nem méz (a sötét erdei virágméz nem jó, de az akácméz, hársméz vagy az olcsó, bolti kevert mézek tökéletesek hozzá)
1 dl tej
1 marék mazsola (elhagyható)
A kakaós-meggyes változathoz:
2 evőkanál keserű kakaó
2 evőkanál meggybefőtt
Az almás változathoz:
2 db alma (lereszelt, cukorral és fahéjjal ízesített és alaposan lecsöpögtetett)
Elkészítés
Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, és a masszából jól formázható tésztát gyúrunk.
A tésztából kis golyókat formázunk, s azokat egymástól kb. 3-4 cm távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsin, szép sorban. Lelapogatjuk őket, hogy 2-3 mm magas korongokat kapjunk (ha vékonyabb, akkor ropogósabb lesz, ha vastagabb, akkor lágyabb, omlósabb. Ki, hogyan szereti.)
175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsülnek. Ha kicsit kihűltek, akkor egy tálra vagy dobozba pakolhatjuka kész süteményeket.