Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabos-mascarponés túrótorta

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A zabpelyhet késes aprítóban vagy darálóban finomra őröljük.
  2. Egy lábasban megolvasztju a vajat a 2 ek porcukorral, és hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. A masszát egyenletesen elnyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába és 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez a túrót összekeverjük a 18 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a mascarponéval és a megmosott citrom lereszelt héjával. A görög joghurtban habverővel elkeverjük a zselatint, majd a túrós krémhez forgatjuk.
  4. A krémet a megdermedt alapra simítjuk. A formát óvatosan a konyhapulthoz ütögetjük, hogy ne maradjanak légbuborékok az alap és a krém között.
  5. A tortát legalább 6 órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a tortáról a formát, a tetejét a megmosott, szárazra törölt gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés

Csigó Zita receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss