A zabpelyhet késes aprítóban vagy darálóban finomra őröljük.
Egy lábasban megolvasztju a vajat a 2 ek porcukorral, és hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. A masszát egyenletesen elnyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába és 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a 18 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a mascarponéval és a megmosott citrom lereszelt héjával. A görög joghurtban habverővel elkeverjük a zselatint, majd a túrós krémhez forgatjuk.
A krémet a megdermedt alapra simítjuk. A formát óvatosan a konyhapulthoz ütögetjük, hogy ne maradjanak légbuborékok az alap és a krém között.
A tortát legalább 6 órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a tortáról a formát, a tetejét a megmosott, szárazra törölt gyümölcsökkel díszítjük.