Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabos almáslepény

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg sütőmargarin
  • 1,6 kg alma
  • 25 dkg zabpehely
  • 25 dkg zabkorpa
  • 2 db citrom (reszelt héja)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
  • 1 mokkáskanál gyömbér (őrölt)
  • 6-7 evőkanál sárgabarackdzsem (másféle is lehet)
  • 4 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál dió (mogyoró vagy mandula)
  • A tepsi kikenéséhez:
  • sütőmargarin

Elkészítés

    1.

    Az almát megmossuk, kétharmadát héjastól lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A margarint a zabpehellyel és a zabkorpával összekeverjük. A reszelt almát (ezt nem kell kinyomkodni, sőt az a jó, ha minél levesesebb) hozzáadjuk, majd az egyik citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egyenletesen egy margarinnal enyhén kikent nagy tepsibe nyomkodjuk.

    2.

    A kockákra vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabpelyhes tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 30 percig sütjük. Ekkor a dzsemmel megkenjük, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 cm-es szeletekre vágjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin