Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabos-almás süti

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek citromlé
  • 4 bögre zöld alma (5-6 db)
  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1 bögre liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 db citrom héja
  • 1/2 bögre vaj (10 dkg)
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl bögre almalé vagy víz
  • 3/4 bögre magkeverék

Elkészítés

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy sütőformát.
    2. Az almákat közepes kockákra felvágjuk, majd ráöntjük a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. A zabot egy aprítóban  lisztes állagúra daráljuk.
    3. Egy tálba öntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, majd hozzáadjuk a ledarált zabot és összekeverjük, félretesszük.
    4. Egy nagy keverőtálban elkezdjük kihabosítani a vajat és a cukrot (kb. 3-4 perc habosítás), majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a sót és a citromhéjat. A kézimixerrel belekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és alaposan elkeverjük. (Nagyon fontos, hogy csak akkor adjuk hozzá a következő, amikor az előzőt már teljesen beledolgoztuk.)
    5. A keverékhez hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalók felét, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet, az aprított magvak felét és a maradék száraz hozzávalókat és teljesen összedolgozzuk.
    6. A masszára beleborítjuk a kockára vágott almát és összeforgatjuk. Egy sütőformába öntjük és elegyengetjük, a tetejére rászórjuk a maradék magvakat. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Videó! Így készítheted el az almás-zabos sütit! >>> 

    11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin