Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zablisztes kréker (sós keksz)

30 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, amíg kellemesen gyúrható tésztát kapunk.
  2. Ezután kilisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtjuk. Dereglyevágóval négyzeteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mindet. 
  3. Ezután 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük.

Még több keksz >>> 

Sós vendégvárók >>> 

Reform receptek >>> 

Megjegyzés

Plusz tejföl hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed szükséges.

Sokan szeretik a sós rágcsálni valókat, de a bolti ropik, sós perecek, kekszek, pogácsák sajnos nagyon gyenge minőségűek, és sok esetben tele vannak ízfokozókkal, térfogatnövelővel, mindenféle adalékkal, amikre a szervezetednek nincs szüksége. Ráadásul a fenti ételek nem frissek, állottak és ezért a fogyasztásuk a testben salakanyagok lerakódásához vezet. Néhány kísérlet eredményeképpen készítettem ezt a zablisztes krékert a férjemnek: na és a jógás tanítványainknak, nagy sikere volt :) Amennyiben gluténmentes zablisztet vásárolsz, GM diétába is jól beilleszthető. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss