Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós-hagymás sztrapacska

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát finomra reszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, és összedolgozzuk a tésztát. Jóval tömörebb tésztát kell kapnunk, mint a klasszikus nokedli tészta, és jó ragacsosat.
  2. Sós, forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul, és a galuskák a víz felszínére úsznak.
  3. Egy lábosban kevés olajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott szalonnát, és az apróra vágott hagymákat. Megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rámorzsoljuk a juhtúrót.
  4. A kifőtt galuskát leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, majd a juhtúrós szalonnára szedjük. Összeforgatjuk - ha tejfölt is keverünk bele sokkal szaftosabb lesz. Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel és kápia paprikával kínáljuk.

TÚRÓS SZTRAPACSKA>>> 

KLASSZIKUS SZTRAPACSKA>>> 

JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA FÜSTÖLT SZALONNÁVAL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss