Összekeverejük a száraz hozzávalókat egy tálban. Hozzákeverjük az almát és a diót is, majd hozzáöntjük az olajat és a vizet. Lágy mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
Adagoljuk a tésztát a muffin formába, amit előzőleg vagy muffinpapírral kibéleltünk - vagy vajjal és lissztel kikenünk - majd 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Muffint gyakran készítek, mert gyorsan elkészíthető, jól variálható, változatos és nagyon egészségesen is el lehet készíteni. A muffin ideális reggelire, uzsonnára vagy éppen desszertnek, de fogyaszthatod vacsorára is, vagy sós formában tálalhatod pl levesek, hüvelyesekből készült vagy zöldséges étel mellé. Az almás diós párosítás nekem igazi klasszikus. Ez a muffin már a bekeverésnél isteni illatot áraszt. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!