Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabkekszes zserbógolyó meggyel

Hozzávalók

  • 25 dkg darált zabkeksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • Kb. 20 szem meggy (magozott)
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk étolaj
  • A forgatáshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban összekeverjük a darált zabkekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt és összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, a közepükbe meggyet teszünk, és mindet egy tálcára rakjuk.
    2. Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz fölött felolvasztjuk. A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, majd megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható. 

    FEHÉRCSOKIS KÓKUSZGOLYÓ>>> 

    NUTELLAGOLYÓ>>> 

    ALMÁS PITE GOLYÓ>>> 

Megjegyzés

Zserbó újragondolva!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin