A zabkekszet összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes-vajas keveréket, tenyérrel egyenletesen ellapogatjuk.
A diót kisebb darabokratörjük, és rászórjuk a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval. Végül rácsorgatjuk a sűrített tejet.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 percig, légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a sütőpapírral együtt kiemeljük süteményt a tepsiből, majd felszeleteljük. Hűvös, száraz helyen, fóliával lefedve több napig friss és omlós marad.