Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabkekszes-csokoládés pohárkrém

Hozzávalók

  • 1 csomag zabkeksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 dkg holland kakaó (kb. 1 ek)
  • 1 tk instant kávé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 3 dl hulala

Elkészítés

    1. A hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
    2. A keményítőt összekeverjük a kakaóval, az instant kávéval, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, majd hozzáadunk egy kevés tejet, és simára keverjük.
    3. Amaradék tejet feltesszük melegedni, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk hozzá a keveréket, és sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, majd kevergetve pár percig hűtjük. Amikor már nem annyira forró, hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg elolvad, és teljesen kihűl.
    4. Amikor a csokoládékrém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a felvert tejszínhab 1/3 részét, majd simára keverjük. Az előkészített poharakba belemorzsolunk 2-3 db zabkekszet, majd elosztva rákanalazzuk a csokoládékrém felét. Ezután szintén rámorzsolunk 2-3 db zabkekszet poharanként, és először rákanalazunk a maradék tejszínhabból, majd a maradék csokoládékrémből. A maradék tejszínhabbal, ízlés szerint kandírozott cseresznyével (meggyel, áfonyával...), és színes szórócukorral díszítjük.

     

Megjegyzés

Az elkészült pohárkrémet ízlés szerint kínálhatjuk azonnal, vagy helyezzük be a hűtőbe tálalásig.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin