Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabkeksz (alaprecept)

Hozzávalók

  • 2 bögre zabpehely (apró szemű)
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt( vagy tejföl vagy növényi helyettesítője)
  • 2 ek étolaj
  • tej (vagy növényi helyettesítője)
  • 4-5 ek méz

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot (vagy tejfölt), az olajat, egy kevés tejet, a mézet és kanállal összekeverjük. Néhány percig állni hagyjuk a keveréket. Közben előmelegítjük a sütőt és kibéleljük a tepsiket sütőpapírral.
    2. A masszából kekszeket formázunk, a sütőpapírra helyezzük őket, majd kb. 12-15 perc alatt a forró sütőben készre sütjük őket. (Vigyázz, hamar meg tud égni az alja! Én vissza szoktam venni a hőfokból egy kicsit és inkább kisebb lángon tovább sütöm.) Amikor már jónak látod, egyet kettétörhetsz ellenőrizni, hogy kellően átsült-e  és nem égett-e oda. Jó étvágyat hozzá!

    ZABKEKSZES ZSERBÓGOLYÓ MEGGYEL>>> 

    CSOKIS-KÓKUSZOS ZABKEKSZ>>> 

    MAGVAS-SÓS ZABKEKSZEK>>> 

Megjegyzés

Fahéj, kókusz, kakaópor, csokidarabok, chia mag... azzal ízesítheted, amivel csak szeretnéd!

Bogcsa.food
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin