Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás zabkása

MME MME
19 4.4/5
15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet sűrűn kevergetve szárazon átforrósítjuk, amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát és fahéjat.
  2. Kis lángon kb. 10-15 percig kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kevés a víz, közben hígítjuk.
  3. Tányérokba szedjük, és mézzel édesítjük.

MÉZES-BANÁNOS ZABKÁSA>>> 

ZABKÁSA ALAPRECEPT>>> 

BÖGRÉS ALMÁS ZABKÁSA>>> 

 

Megjegyzés

A bögre 2 dl. Mazsola helyett vagy mellett almával is dúsíthatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss