Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabaglione (borhab)

Hozzávalók

  • 6 db tojássárga (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl muskotályos fehérbor
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítés

    1. Az áfonyára ráöntjük a megmelegített vörösbort, és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Beleöntjük egy szűrőbe, és lecsepegtetjük.
    2. A tojássárgához hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Hozzákeverjük a fehérbort is. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már kellően besűrűsödött, és jó habos, levesszük, és langyosra hűtjük. A borhabot ezután a poharakba kanalazzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

      KOKTÉLoK - VÁLOGATÁS >>>

Megjegyzés

Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát kanalazzuk rá, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin