Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Wonton

MME MME
4/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg magas sikértartalmú liszt
  • 2 evőkanál fölvert tojás
  • 2 evőkanál hideg víz
  • kukoricaliszt
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált sertés-, csirke- vagy rákhús
  • 1 tojásfehérje
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg bambuszrügy
  • 1,5 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál száraz fehérbor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojás-víz elegyet. Összedolgozzuk kemény tésztává, ez kb. 5-6 perc, majd zsírpapírba csomagoljuk, és 4-5 órán keresztül pihentetjük szobahőmérsékleten.

A deszkát kukoricaliszttel meghintjük, és kinyújtjuk a tésztát. A tésztának szinte átlátszónak kell lenni. Kb. 7 cm átmérőjű köröket vagy négyszögeket vágunk ki. Meghintjük kukoricaliszttel. (Hűtőszekrényben, zsírpapírba csomagolva 24 óráig eláll. Ne hagyjuk kiszáradni, mert akkor főzés közben szétrepedezik.)

A töltelékhez valókat összekeverjük a tojásfehérje nagy részével. A lapok közepére 1-1 teáskanál tölteléket teszünk, majd a tészták szélét tojásfehérjével megkenjük. A tésztaszéleket felül összecsippentjük és megcsavarjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy bugyor. Egy kicsit az alsó rész felé tömörítjük a tölteléket.

És itt választhatunk. Vagy tiszta, vékony ruhával kibélelt pároló edénybe tesszük és 7-10 percig gőzöljük, vagy bő, forró olajban 3-4 percig sütjük, majd szalvétára szedjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük.

Édes chiliszósszal vagy gyömbéres szójaszósszal tálaljuk, ebbe mártogatjuk a kis tésztabatyukat.

Megjegyzés

Wonton tésztát nagyobb keleti fűszerüzletekben lehet kapni, néha szupermarketben. A tölteléket saját ízlésünk szerint lehet módosítani, más zöldségekkel, gyömbérrel, chilipaprikával. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss