Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Whoopie pie habcukorkrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
  • 20 dkg barna cukor (finom szemcséjű)
  • 1 db nagy tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 4 tk sütőpor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 28 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • 1,25 dl író
  • 12,5 dkg tejföl
  • A töltelékhez
  • 20 dkg habcukorkrém (marshmallow fluff)
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1/2 dl tej

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat és a barna cukrot kézi mixer habverőjével felhabosítjuk 2-3 perc alatt, majd belekeverjük a tojást és a vaníliakivonatot. Apránként beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóval elvegyített lisztet, hozzáadjuk a sót, az írót és a tejfölt, majd simára keverjük. Végül beledolgozunk 1 dl forró vizet.
    2. A masszából púpozott evőkanálnyi adagokat halmozunk két 12 darabos whoopie pie-sütőformába vagy két, sütőpapírral leterített tepsibe. Szobahőmérsékleten pihentetjük kb. 10 percig (ezalatt szétterül), majd az előmelegített sütőben sütjük 10-12 percig. A megsült korongokat rövid pihentetés után rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A töltelékhez a habcukorkrémet és a vajat kézi mixer habverőjével összekeverjük. Beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejet, majd krémesre keverjük további 3-5 perc alatt.
    4. A krémet habzsákba töltjük, és 12 darab tésztakorong lapos felére nyomjuk. Végül a krémes és az üres korongokat összepárosítjuk.

    18 Ellenállhatatlan APRÓSÜTEMÉNY >>> 

    NYOLC IKONIKUS AMERIKAI ÉTEL: A CORN DOGTÓL A BUFFALO CSIRKESZÁRNYIG >>> 

    WHOOPIE PIE >>> 

Megjegyzés

Habcukorkrémet (marshmallow fluff) a nagy nemzetközi élelmiszerdiszkontokban és amerikai termékeket is árusító delikáteszüzletekben keress.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin