Elkészítése: A tortabevonót feldaraboljuk, a nugátos csokoládét pedig nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a nugátos csokoládét és a 15 dkg tortabevonót. Belekeverjük a whiskyt. Legalább 4 órára hűtőbe rakjuk. Kézi robotgép habverőjével krémesre keverjük a masszát. Kis halmokra osztjuk, és hideg kézzel gyorsan golyókat formázunk belőlük. A maradék tortabevonót felolvasztjuk, és bevonjuk vele a golyókat. A csokoládéreszelékkel megszórjuk a trüffeleket, és hagyjuk megszáradni őket. Fogyasztásig hűtve tároljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre