Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Whiskey-krémes csokoládés cupcake

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 6-8 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 0,5 dl Bailey's krémlikőr

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. 
  2. A tésztához összevegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. A tojást kihabosítjuk a cukorral és a vajjal, majd simára keverjük a tejföllel.
  3. A masszát forgassuk összeforgatjuk a lisztes keverékkel, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, majd a formák 3/4 részéig kanalazzuk. A muffinokat 20 percig, tűpróbáig sütjük az előmelegített sütőben. 
  4. A tejszínt habbáverjük, a krémsajtot összekeverjük a porcukorral, a likőrrel és a vaníliával, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet csillagcsöves habzsákbatöltjük és díszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét. Kakaóporral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek