A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A tésztához összevegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. A tojást kihabosítjuk a cukorral és a vajjal, majd simára keverjük a tejföllel.
A masszát forgassuk összeforgatjuk a lisztes keverékkel, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, majd a formák 3/4 részéig kanalazzuk. A muffinokat 20 percig, tűpróbáig sütjük az előmelegített sütőben.
A tejszínt habbáverjük, a krémsajtot összekeverjük a porcukorral, a likőrrel és a vaníliával, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. A krémet csillagcsöves habzsákbatöltjük és díszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét. Kakaóporral meghintve kínáljuk.