Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Wellington sertésszűz

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

  1. A sertésszüzet sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és nagy lángon, a sertésszűz minden oldalát átpirítjuk benne, majd félretesszük hűlni.
  2. Közben a gombát nagyon apró darabokra vágjuk és ugyanebben a serpenyőben elkezdjük megpirítani (ha szükséges, tegyünk hozzá még egy kevés olívaolajat). Amikor a gomba megpirult, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet és további két percig sütjük, majd elzárjuk alatta a lángot és félretesszük hűlni.
  3. A leveles tésztára tesszük a húst, ráhalmozzuk a gombát, a két végét behajtjuk, majd a másik oldalánál feltekerjük a hús köré a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy a hajtott feje nézzen felfelé. Felvert tojással megkenjük a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A tésztában sült húst szeletekre vágjuk, salátával és Tokaj Vinaigrette Balsammal meglocsolva tálaljuk.

Szeretnél többet tudni a salátákról, új recepteket keresel? Akkor a salatazz.hu oldal neked szól! Csatlakozz hozzánk a facebookon is! Salátázz!

Ezek is érdekelhetnek