Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Wellington bélszín

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Wellington bélszín

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 257
  • Elküldve: 52

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott leveles vajas tészta
  • 1,20 kg marha vesepecsenye
  • 1 kiskanál mustár
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • a gombapéphez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál összevagdalt vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • a kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tésztát szobahőmérsékleten egy óráig állni hagyjuk, hogy felolvadjon. A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. Ezalatt a húsdarabról minden hártyát lebontunk, mustárral és őrölt borssal bedörzsöljük. Az olajat megforrósítjuk, a húst körös-körül átsütjük rajta, majd tíz percre a sütőbe tesszük, utána langyosra hűtjük. Közben a vajon a hagymát megfonnyasztjuk, és a megtisztított, apróra vágott gombát kevergetve négy-öt percig sütjük rajta. A liszttel megszórjuk, fél percig még a tűzön hagyjuk, majd nagyon kevés vizet öntünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Ekkor megsózzuk, kissé hűlni hagyjuk, végül sóval, őrölt borssal fűszerezzük. A sütőt 250 fokra (gáz 8. fokozat) kapcsoljuk. A tésztát téglalappá nyújtjuk, az egyik szélére hosszanti irányban kevés gombapépet simítunk, a húst – a leve nélkül – ráfektetjük. A pecsenye külsejét is bevonjuk gombapéppel, a tésztát ráhajtjuk, hogy betakarja. A széleit összenyomkodjuk, a felesleges tésztát levágjuk. Az így becsomagolt húst az egész tojással megkenjük. A leeső tésztát kinyújtjuk, és különféle díszeket – levelet, virágot, szívet – vágunk ki. Ezeket a tésztára tapasztjuk, és ismét bekenjük tojással. A sütőbe tolva addig sütjük, amíg a külseje ropogós piros nem lesz.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. június 10. (péntek) 16:16
    A hozzászólásom hirtelen felindulásból ered. Nem találom a leveles vajas tészta receptemet, gondoltam sebaj, majd találok a Mindmegette-n. Hááát! A keresőbe írván 11 találat és valamennyi receptben a boltban vásárolható mélyhűtött leveles vajas tészta szerepel. Véleményem szerint a recept az elkészítés módját kell, hogy tartalmazza. Aki nem akarja maga megcsinálni az megveszi a boltit, esetlen elmegy étterembe, cukrászdába és fogyasztja a készen kaphatót. Csalódott vagyok, hogy itt nem találtam meg a leírást. Bár van még hol utána nézzek.
Receptválogatás
Tejberizs, gyümölcsrizs, felfújt
Tej és rizs az alapja mindhárom desszertnek, egyszerű és kiadós, ízlésünk szerint gazdagítható nem csak belevalókkal, de tálaláskor különféle öntetekkel is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karfiol lengyelesen Karfiol lengyelesen
Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel
Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással
Mézes-fűszeres csülök Mézes-fűszeres csülök
Lazacos-póréhagymás pite Lazacos-póréhagymás pite
Gőzgombóc szilvalekvárral töltve Gőzgombóc szilvalekvárral töltve
Mickey Egér muffin Mickey Egér muffin
Mickey Egér tonhalas töltött paradicsom Mickey Egér tonhalas töltött paradicsom
Gyömbéres-diós karikák Gyömbéres-diós karikák
Pikáns karamellizált hagymalekvár Pikáns karamellizált hagymalekvár
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123103_apfelkuchen-110.jpg Ellenállhatatlan almás sütemény

Az őszi-téli konyha desszertrepertoárjában kitüntetett helyet foglalnak el az almával készített édességek. Igaz ez Európa számos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123109_eclair-110.jpg Éclair, a ragyogó fánk

Az utóbbi évek egyik igazi nagy visszatérője az éclair. Két-három évvel ezelőtt – a macaron árnyékából kitörve – ez a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept