Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Wellington bélszín II.

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a hártyájától, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tepsiben a zsírt megforrósítjuk, beletesszük kiegyenesítve a bélszínt, és forró sütőben 10 percig sütjük (közben időnként fordítjuk). Utána tálra helyezzük, és hűvös helyre tesszük. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Vajban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet meg a gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a felvert tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk megkeményedni, és hűvös helyre állítjuk.

A kész vajastésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A kihűlt hús tetején egyenletesen szétkenjük a hideg gombapépet, és a pépes oldalával lefelé a tészta közepére helyezzük, ráhajtjuk a tészta egyik oldalát, azt bekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát, s végül a végeken is behajtjuk. A beburkolt húst egy alacsony oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy a gombapépes része felülre kerüljön. A fennmaradt tésztadarabkákat csíkokra vágjuk, és ezekkel díszítjük. A tetejét bekenjük tojással, és jó forró sütőben 20-25 percig sütjük, utána 20 percig langyos helyen állni hagyjuk. Tálalásnál éles késsel felszeleteljük, majd a szeleteket szép sorjában a tálra helyezzük, mellé kevés madeira mártást öntünk, és abból külön csészében is adunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss