Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Walesi húsleves gazdagon (Cawl Cennin)

MME MME

Elkészítés

  1. Kevés olajon a hús minden oldalát pirosra sütjük egy serpenyőben. Így egyrészt intenzívebb ízeket, pörzsanyagokat kap, másrészt hamarabb készre fő majd. Önthetünk rá egy kevés whiskyt is! Az se baj, ha a forró serpenyőben a whisky lángra kap, még finomabb lesz a hús íze!
  2. Csonttal együtt vízbe tesszük, és lassú tűzön főzni kezdjük, együtt a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymával, szárzellerrel, a felkockázott burgonyával, a felkarikázott répával és fehérrépával, ahogy egy magyar ragulevest is főznénk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor majdnem megpuhult, beletesszük a felkarikázott póréhagymát, és azt is megfőzzük, de ízlés szerint hagyhatjuk félkeményen is, úgy intenzívebb marad az íze. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a levest a friss petrezselyemmel. A levest gazdagíthatjuk árpagyönggyel, vagy besűríthetjük egy lisztből és vízből kevert vékony habarással is.
  4. A húst kivesszük, felkockázzuk, tálaláskor a leveshez adjuk. Aki szereti, a húst szeletelve, külön fogásként is fogyaszthatja, krumplipürével vagy párolt zöldbabbal!

    12 LAKTATÓ LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek